Choď na obsah Choď na menu
 


war.jpg


 Lebo bude veľká tieseň v tej zemi, a hnev bude na tomto ľude, a budú padať ostrím meča a zajatí zavedení budú medzi všetky národy, a Jeruzalem bude šliapaný od pohanov, dokiaľ sa nenaplnia časy pohanov.

(Luk 21,23-24)


 

 Prvá časť proroctva sa už naplnila, keď Vespasián v roku 70 n.l. dobyl Jeruzalém a chrám zničil. Židia sa rozpŕchli do rôznych národov a tak tomu bolo až do 20 storočia, kedy sa začali vracať späť. Jeruzalém je však do dnešných dní "šliapaný od pohanov". Časť patrí stále moslimom. Teraz ale vidíme, že už nie je ďaleko čas, keď tomu tak nebude. Trump urobil to, čoho sa obávala väčšina sveta: Uznal Jeruzalem za hlavné mesto Izraela -A čo sa bude diať po tom? Text Lukášovho evanjelia pokračuje: 
 

return.jpg A budú znamenia na slnku a na mesiaci i na hviezdach, a na zemi bude sovrenie národov, nevediacich, kam sa podieť, keď bude hučať more a vlnobitie, takže zmŕtvejú ľudia od strachu a od očakávania toho, čo všetko prijde na svet. Lebo nebeské moci sa budú pohybovať. A vtedy uvidia Syna človeka, prichádzajúceho na oblaku s mocou a slávou, velikou. A keď sa to začne diať, vzpriamte sa a pozdvihnite svoje hlavy, lebo sa blíži vaše vykúpenie.

(Luk 21,25-28)